Groothandelsprijzen met minimale bestelbedrag van €200,- excl. BTW. Voor retailorders onder €200,- excl. BTW, kunt u bestellen op AshaDirect.

Zelf thuis testen?

sneltesten

Hoe komt zo’n Corona virus zo slim? Het heeft geen hersens, maar past zich wel razendsnel aan. Je ruikt het niet, proeft het niet, ziet het niet en toch voedt en vermenigvuldigt het zich en legt de heleboel plat. Je kunt er verdomd ziek van worden en als het tegen zit, zelfs aan dood gaan. Geen idee hoe ze zo slim zijn geworden, puur door te willen overleven?

Hoe hou je dat virus het beste op afstand? Weet u het nog? Hou tenminste 1,5 meter afstand van elkaar, gebruik verse mondkapjes in het OV, winkels en openbare ruimtes. Niezen, hoesten met het hoofd naar beneden, achter de elle boog. Handen regelmatig wassen, handen ontsmetten. Geen handen schudden, geen dingen, bijv. winkelwagentjes, zonder handschoenen of ontsmetten, van elkaar aannemen Contactpunten zoals deurklinken, lichtschakelaars enz. regelmatig ontsmetten. Geef het virus niet door.

Heb je het of heb je het (nog) niet? Lang leve de nieuwe Zelftesten. Die moet binnen 15 minuten uitsluitsel geven of je flink besmet bent, of niet. De zelftest is een handige éénpersoons uitvoering van al langer bestaande Covid AG sneltesten. Nu te koop online, bij apotheek en drogist en allerlei winkels. Rijksoverheid.nl laat zien welke zelftesten nu ontheffing hebben, die mogen nu voorlopig in Nederland online en in de winkels verkocht worden. Ze zijn eenvoudig te gebruiken, hebben een Nederlandse uitleg en vaak een link of QR-code naar een YouTube filmpje hoe te gebruiken.

Negatief/niet besmet, dan ben je minder een gevaar voor je omgeving. POSITIEF, GA DOOR naar de GGD voor een nauwkeuriger PCR test en ga alvast in quarantaine. Waarschuw de mensen waarmee je onlangs in contact bent geweest, dat je positief bent. Zij zouden zich dan ook moeten laten testen en afzondering in acht nemen tot ze zeker weten dat ze niet besmet zijn. Mensen zijn makkelijk en zeggen vaak, ik voel niks, het zal wel meevallen.

Onbewust kunnen ze intussen weer andere mensen besmetten. Het loslaten of niet goed uitvoeren van de antivirus spelregels maakt dat het dan steeds langer duurt om ervan af te komen. En dat geldt ook voor de mensen, die al 1 prik hebben gehad en/of een binnen 48 u een gewaarmerkt sneltest-resultaat Negatief kunnen laten zien.

Fijn dat je niet besmet bent, maar voor jezelf en de anderen moet je op blijven letten en je aan de antivirus spelregels houden. De antivirus spelregels zijn de algemene, zoals hierboven aangegeven. Allerlei exotische aanpak of theorieën zijn voor eigen rekening en risico, moet je zelf weten, maar blijf tenminste afstand houden en ook de algemene antivirus spelregels volgen. Een virus wil overleven en vermenigvuldigt zich met behulp van “gastheren” en zal zich snel aanpassen aan wisselende omstandigheden.

Uren kunnen we erover leuteren. Duidelijk is, dat wij veel nog niet weten, er nog heel veel onderzoek gedaan moet worden we mogelijk, net als bij de griep, met een jaarlijks gemuteerd fenomeen te maken gaan krijgen.

Hoe anders is de AntiGen sneltest, bijvoorbeeld de Flexflow of de Roche dan de PCR test. Dat hoor je van me in een volgend blog.

Viral-evangelist Dirk Smith for Covid-19

0
    0
    Your cart is emptyReturn to Shop