Groothandelsprijzen met minimale bestelbedrag van €200,- excl. BTW. Voor retailorders onder €200,- excl. BTW, kunt u bestellen op AshaDirect.

Welke maat condoom heb ik nodig?

Alles over condooms

Wil je weten welk condoom het beste bij je past? Er zijn zo vreselijk veel soorten condooms op de markt dat je haast door de bomen het bos niet meer ziet. Welk condoom past nu bij jou en welke kies je?

Meten is weten!

De maat van een condoom wordt vastgesteld aan de hand van de nominale breedte, dit is de maat van de doorsnede van het condoom. In Nederland ligt de gemiddelde maat 52 mm en 56 mm. Uiteraard zijn er vele andere soorten maten. Dit kan variëren van 47 mm tot 69 mm. Pak je meetlint erbij en check jouw maat!

Kies de juiste maat!

Een comfortabel jasje is dus erg belangrijk om ongelukjes te voorkomen. Een té grote condoom kan natuurlijk afzakken of zelfs zoek raken. Dit wil je niet tijdens de seks. Een te strakke condoom daarentegen weer je penis afknellen en zelfs je erectie in de weg zitten. Ook kan het condoom continue terug rollen of zelfs klappen vanwege de grote druk. Zorg er dus voor dat je de juiste maat kiest en draagt.

Welke maat condoom heb ik nodig?

De maat van een condoom wordt vastgesteld aan de hand van de ‘nominale breedte’, de nominale breedte is de breedte van een condoom als je deze plat neerlegt.

Omtrek  Condoom
 Tot 10 cm  47 mm
 10-11 cm  49 mm
 11-11,5 cm  53 mm
 11,5-12  57 mm
 12-13  60 mm
 13-14  64 mm

Het gemiddelde ligt tussen de 52 mm en 56 mm, maar condooms kunnen in maat variëren van 47 mm tot 69 mm. Een kleinere maat betekend niet dat je een kleine penis hebt. Het gaat dus om de breedte van de penis. Meet de omtrek van je penis in erectiestand!

Veel  condoommerken geven een maatlabel aan condooms. Bijvoorbeeld small, medium, large en extra large. Zie hieronder een tabel om te zien uit welke categorie jij het beste kunt kiezen.

 Small  4,4 cm – lengte 16 cm
 Regular/Medium  5,1 cm – lengte 20,1 cm
 Large  5,4 cm – lengte 20,1 cm
 Extra-Large  5,7 cm – lengte 20,6 cm

Condooms bestellen doe je hier.

3 thoughts on “Welke maat condoom heb ik nodig?

  1. Beste, waarom zijn er geen grotere condooms te krijgen, ik heb maat 16 en is nergens te vinden

    1. Maat 16? Graag een foto met de juiste lengte en omtrek. Lengte van de schacht bij volledige erectie, idem voor de omtrek.

Reacties zijn gesloten.

0
    0
    Your cart is emptyReturn to Shop